Winnaars Studenten Cabaretfestival in Pepijn

In het Haagse Theater Pepijn waren zaterdag 17 decemeber twee prijswinnaars van het 19e Groniger Studenten Cabaretfestival te zien. Voor de pauze trad Martijn Koning op, die de persoonlijkheidsprijs gewonnen had. Met als enige attribuut een glas bier dat hij tijdens de voorstelling leegdronk, gaf hij zijn voorstellinkje. Zijn beste grap vond ik waarin hij de draak stak met zijn eigen kin. De dokter moet bij de bevalling gezegd hebben: “het is een kin…een kin… een kind!” Leuk. Minder goed lukte hem de interactie met het publiek. Ik zou niet graag op de eerste rij hebben gezeten, maar ook nu zat ik er met gekromde tenen bij; de sfeer werd bepaald onaangenaam. Winnaar Anne Jan Toonstra had het voordeel dat hij piano kon spelen. Omdat er ook wat meer attributen te zien waren, zoals een bed, leek het leuker te gaan worden dan Martijn Koning, maar uiteindelijk viel het toch tegen. Het liefdesliedje was ronduit slecht en de parodie op “My Way” sloeg echt nergens op. Je wordt toch nieuwsgierig naar het niveau van de andere deelnemers van het festival.