Departures

Een schitterende film, ik kan niet anders zeggen. Ook al vaak gerecenseerd; op filmtotaal, De Gooi- en Eemlander, de NRC, What About Movies en de iets minder positieve recensie van MSN Filmfocus.

Daigo Kobayashi is een getalenteerde cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn verloofde Mika terug te keren naar zijn ouderlijk huis in zijn geboortedorp. Daar vindt hij door een typefout c.q. misverstand werk bij een uitvaartbedrijf: het is ‘een baan die veel reizen met zich brengt’. In Japan wordt gewoonlijk neergekeken op uitvaartverzorgers, en Daigo’s omgeving reageert dan ook weinig enthousiast op zijn nieuwe loopbaan. Desondanks raakt hij steeds meer bedreven in de officiële rituelen en steeds meer gesteld op zijn werk als portier tussen leven en dood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *