Partir

Samen met haar man , een succesvol chirurg, brengt Suzanne in harmonie en luxe haar dagen door. Toch mist ze haar vroegere werk als fysiotherapeute. Na de nodige overtuigingskracht helpt hij haar bij het opnieuw opstarten van een praktijk. Haar leven wordt volledig overhoop gegooid met de komst van een klusjesman, die wat bouwwerkzaamheden verricht. Een instinctieve liefde dringt zich op. De aantrekkingskracht tot hem is zó sterk dat Suzanne haar perfect uitgestippelde leven achter zich laat en hem volgt in een passioneel avontuur. Haar man weigert zich neer te leggen bij de nieuw ontstane situatie. In zijn frustratie en onwil om zijn verlies te nemen, besluit hij alle registers open te trekken om zijn vrouw, die hij beschouwt als zijn eigendom, weer terug te krijgen.

Aan het begin van de film zie je Suzanne uit bed stappen; ze loopt haar huis in, maar je ziet niet waar naar toe. Dan klinkt een schot. Zelfmoord?
De rest van de film wordt ernaar toe gewerkt om uit te leggen hoe het zo gekomen is – en of ze inderdaad zichzelf van het leven heeft beroofd – het antwoord is nee.
Maar daar is wel een tamelijk ongeloofwaardig scenario voor nodig en dat is toch wel jammer, want een film over het er vandoor gaan met een ander is toch voor velen uit het leven gegrepen. Helaas – er is teveel naar een dramatisch einde gewerkt en effectfilms zijn er al genoeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *