Diana Ross in Ahoy

Diana Ross trad afgelopen zaterdag 19 mei op in Ahoy. Gesuggereerd werd dat ze haar laatste CD “I Love You” zou promoten. Gelukkig voor de vele fans zong ze hoofdzakelijk haar oude nummers. Zelf zit ik niet zo goed in mijn Diana Ross en ken eigenlijk maar drie nummers: Chain Reaction, Theme from Mahogany en Brand New Day uit “The Wiz”. Maar ze heeft duidelijk meer gedaan – zeker gemist. Ik vond overigens dat ze het best tot haar recht kwam in de twee mooie jazzy-nummers die ze zong. Wat mij betreft had meer van dit repertoire en dan in een intiemere zaal een hele mooie avond kunnen opleveren.

Gesuggereerd was ook dat ze niet meer zo goed kan zingen. Als dat zo is, is het knap gemaskeerd. In de eerste nummers zong ze niet altijd even zuiver, maar het concert als geheel stond als een huis. Snoei-hard, dat wel. Die geluidstechnicus mogen ze van mij gelijk ontslaan. Ik zag bijvoorbeeld de bassist hard werken voor zijn geld, maar op het gehoor leek het of hij maar één toon speelde – één doffe dreun. En het gelijkmatig mixen van de strijkers en blazers op de half-playbacktape met de live-spelende musici ging hem ook niet al te best af.

Desondanks: het was een leuke avond; een klein – niet al te best – videootje (zonder geluid, helaas) voor een impressie:

[display_podcast]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *