Midzomernachtdroom in het Amsterdamse Bos

Een theater dat de hemel als dak heeft roept om grote wensen en dromen.

Sinds 1985 speelt Theater Het Amsterdamse Bos tijdens de zomermaanden voorstellingen in een open plek in, je raadt het al, het Amsterdamse Bos. Meestal Shakespeare en dit keer was Midzomernachtdroom aan de beurt.

Het openluchttheater is wel bijzonder geschikt voor dit stuk dat immers in een bos speelt. Daarmee liep het decor bijna naadloos in het omliggende natuurlijke bos over. De mogelijkheden die dit bood werden door regisseur France Sanders uitgebreid benut.

Het leuke van een voostelling van het Bostheater is natuurlijk dat het allemaal net wat ongedwongener is dan bij een “echt” theater. Met stokbrood, kaas en Franse wijn is het allemaal best uit te houden, al zou het dat toch wel zijn want hoewel Shakespeare natuurlijk veel moois geschreven heeft is de “Midsummer Night’s ‘Dream” toch een van zijn meest toegankelijke stukken en het Bostheater wist er een van begin tot eind boeiende uitvoering van te geven.

Daaraan droeg zeker ook de muziek bij, door Alberto Klein Goldewijk fantasievol bij elkaar geciteerd uit Purcell’s “Fairy Queen” uit 1692 en eigentijds pop-werk en in het algemeen heel goed uitgevoerd door de acteurs zelf.

Voor het eerst sinds 21 jaar moest het Bostheater dit jaar entree gaan heffen. Het zal toch hopelijk niet waar zijn dat dát de reden is dat het theater niet uitverkocht was? De voorstelling loopt nog tot en met 8 september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *