Carice van Houten wint prijs Beste Luisterboek

Carice van Houten wint prijs Beste Luisterboek:

AMSTERDAM – De Prijs voor het Beste Luisterboek is dit jaar toegekend aan actrice Carice van Houten. Zij krijgt de onderscheiding voor haar voordracht van Het Achterhuis van Anne Frank.

Het gaat goed met Carice van Houten. Wat mij betreft zien we haar misschien iets te vaak. Inmiddels heeft ze zich ook op het fenomeen luisterboek gestort. Ik lees graag, maar tijd heb je nooit genoeg. Het luisterboek is daarom een ideaal medium, vooral omdat voor in de auto, waar ik niet graag muziek luister – heb de neiging mijn snelheid aan het tempo van de muziek aan te passen.

Ik heb op die manier “Annie” van Kees van Kooten beluisterd, voorgelezen door de auteur zelf, “Het zwijgen van Maria Zachea”, gelezen door Hanneke Groenteman, nog wat Engelstalig spul en “Het Achterhuis” tijdens mijn laatste vakantie.

Het lijkt me niet eenvoudig dat boek voor te lezen, het zijn nu eenmaal dagboekaantekeningen. Of het nou het boek was (dat ik – schande! – nog nooit gelezen had) of Van Houten’s nét iets te hoge voorleestempo weet ik niet, maar het heeft me niet echt geboeid.

Ik gun haar de prijs hoor, maar zou zo graag willen weten wat nou precies het criterium is.

Volgens de jury onder leiding van televisiepresentatrice Noraly Beyer doet Van Houten meer dan voorlezen of voordragen: zij laat Anne Frank leven.

Aha. Dat dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *