Sara Kroos in Diligentia met "Bries"

Eigenlijk zou ik niet naar Sara Kroos zijn gegaan als het filmaanbod voor deze week niet volledig uitgeput zou zijn geweest. Ik heb niets met de grofgebekte cabaretière en al helemaal niet met het bombardement van snelle grappen waarmee de huidige ADHD-generatie cabaretiers het publiek tracht te overrompelen.

Met “Bries” werd een frisse wind door oude opvattingen geblazen. Althans waar het mijn opvatting over Sara Kroos betreft. Het grove taalgebruik viel erg mee (of ben ik er immuun voor geworden?), het tempo lag aanvankelijk nog hoog, maar naarmate de voorstelling vorderde en de boodschap van Kroos meer diepte kreeg werd de timing ook beter, al moest je blijven opletten.

Ik heb erg genoten van de liedjes en daarbij vooral van de fantastische muzikanten die haar begeleidden: Martijn Breebaart en Bas Mulder. Sara Kroos kan fantastisch zingen, al had ze zich tijdens de voorstelling zo volgepompt met adrenaline, dat de laatste twee liedjes af en toe te hoog geïntoneerd werden.

Minimale kritiek op een voorstelling die geen minuut verveelde, hoewel ik ook niet permanent in een stuip gelegen heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *