Tempus Fugit

Ofwel: Time Flies. When you're having fun. En dat heb ik. Nu heb ik net "The Puppet Masters" van Robert Heinlein uitgelezen en daarin komt een drug voor die Tempus Fugit heet. Het geeft de gebruiker een subjectief tien keer langere tijdsbeleving terwijl de aarde objectief even snel om haar as blijft draaien. Voor een week plezier in de tijd van 24 uur - Hedonism to the Max. Als iets te mooi is om waar te zijn is het meestal niet waar: die pillen bestaan niet. En dat is maar goed ook; ik zou er zeker verslaafd aan raken.
De laatste bijdrage aan dit blog is alweer meer dan een maand geleden.
Wat er sindsdien allemaal niet gebeurd is: vijf films gezien, drie boeken uitgelezen, een fraai concert bijgewoond, een voorstelling van Purper bijgewoond in de Rijswijkse Schouwburg. zelf een concert gegeven met mijn operakoor, diverse etentjes met vrouw en vrienden, een lang weekend weg naar een voortreffelijk B&B in Broek in Waterland, de woonkamer weer eens opgefrist met een verfje en, o ja, heel heel hard gewerkt. De bescheidenheid gebiedt mij hier niets over te vertellen: it feels good to be good!
Maar dan ben ik ook nog zo'n freak die alles wat ik beleef wil administreren en archiveren, om het op ieder moment te kunnen recapituleren. Beleven en herbeleven. En dan heb je het zwaar. Na ampel overleg met de dwingeland in mijzelf heb ik dan ook besloten de afgelopen vijf weken in dit korte stukje samen te vatten en de geurige en kleurige details toe te vertrouwen aan mijn geheugen - het moet maar voor een keer. Zoals Robert Musil in "Der Mann ohne Eigenschaften" zegt:

de loop van de tijd is een stroom die zijn oevers met zich meevoert.