SpongebobSQPS

Spongebob, jawel. Zo gij niet wordt als kinderen zult gij het rijk der hemelen niet binnentreden.

Growing old is compulsory
growing up is optional.

Het is een beetje minder de laatste tijd, maar ik heb een absolute Spongebob-manie gehad. Ik vind het gewoon een leuk karakter en de eerste filmpjes waren ook erg leuk. Dat wordt wat minder, of ligt het aan mij. Whatever, eerder, en op een andere plaats, schreef ik over het Spongebob-bordspel waarvoor ik speciaal enige €€ investeerde om het hopeloos kinderachtige blad "Nickelodeon" te kopen en het 's avonds met mijn kinderen te spelen, die zo goed waren zich eens voor mij in te zetten. Aan de Zuiderparklaan in Den Haag, staat zo'n grijze kast (met ongetwijfeld ingewikkelde schakelingen waar je vanaf moet blijven) die door een creatieve buurtbewoner beschilderd is als Spongebob:

Zo heb je er tenminste wat aan, maar helaas is het inmiddels volledig verragd door anderen.
Mijn SBSQPs-rariteitenkabinet kan zich niet spiegelen aan mijn uilencollectie, maar wordt incidenteel gevoed door anderen, hoofdzakelijk mijn dochters, die mijn achterblijvende ontwikkeling onderhouden met een SBSQPs washandje, een SBSQPs fietsbel en een SBSQPs-poster, die ik in het muzieklokaal van het VCL heb hangen.

Voor eigen rekening kocht ik ooit in Duitsland een SBSQPs voerbakje (waaruit ik 's morgens mijn dagelijkse cereals eet) en een SBSQPs mok, die op school staat, zodat ik daarmee al lesgevend en koffiedrinkend (ik ben een multi-tasker) openlijk mijn SBSQP-geloof kan belijden - ik verwijs weleens naar SB tijdens mijn lessen. De leerlingen nemen dit alles min of meer voor lief - je bent tenslotte maar leraar - maar vandaag overkwam me toch iets waar de tranen bijna spontaan van in de ogen sprongen.
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, en al gelijk bij de eerste klas die binnenkwam drukte een leerling mij een plastic tasje in de hand met een SBSQPs T-shirt:

Gevonden tijdens zijn vakantie in Turkije. "Hij was niet zo duur hoor, meneer!". Alsof dat er toe doet! Ik heb hem gelijk aangetrokken - hij pastte precies.


Ben overigens toch een beetje mijn Engeland vakantie aan het verwerken. Hier twee foto's van de muziekleraar die ik ben in een "Welcome to my classroom"-houding: bij de ingang van de Bodleian library in Oxford, de muziekafdeling. De foto links is uit 2003 toen ik daar voor het eerst was (nog analoog genomen), de foto rechts is van dit jaar.

Geen spat ouder geworden :-)