Uitmarkt

Vandaag op de Haagse Uitmarkt rondgelopen.

Gewoon voor de gezelligheid; ik ga toch wel naar voorstellingen toe als ik daar zin in heb, ik hoef me niet te laten werven. Helaas is de Haagse Uitmarkt niet zo leuk als de Amsterdamse, waar veel meer spannende optredens te zien zijn, maar daar waren we dit jaar niet. Dus bleven we in Den Haag, waar natuurlijk weer de popmuziek de overhand had op het Voorhout. Na wat ondefinieerbare herrie mocht ik al slenterend over de boekenmarkt ook nog proberen het quasi-sentimentele gekreun-een-deun van Eva de Roovere te negeren. Nou ja, ieder zijn ding.
Leuk is dat je op zo'n Uitmarkt altijd bekenden tegenkomt; koorleden, leerlingen en oud-leerlingen, collega's en ... kijk daar eens: Vox Rosa, ooit dirigent van geweest! Helaas waren ze niet voltallig, maar toch goed ze weer eens te horen zingen.

Achter het koor: de kast, waar ze ooit uit zijn gekomen. En een uitnodiging aan het (mannelijke deel van het) publiek dat ook te doen. Ja, humor hebben ze.:-)


Een ander stukje herkenning: een aantal actrices liep rond in een soort patchwork-jurken. Aan een van die jurken heeft Jasmijn in haar tijd bij het vankinderenmuseum nog een bijdrage geleverd. Leuk die weer eens terug te zien!