Busy met The Buzz

Het nieuwe seizoen is begonnen en ik zit er alweer helemaal in! Niet alleen ben ik met ingang van dit seizoen de nieuwe dirigent van het Hillegersbergs Mannenkoor, ook op school zit ik tot over mijn oren in het werk. De lessen, dat spreekt vanzelf, maar we gaan dit jaar met een behoorlijke voortzetting van mijn ELO-project aan de gang. Weer een typisch geval van hobby als werk, daar niet van, maar het opstarten vergt toch altijd wat aandacht. Ben eigenlijk nog geen dag op tijd thuisgekomen. Daarnaast bestaat het VCL 80 jaar. Dat betekende gisteren, prinsjesdag, een grote taart tijdens de APV.

Het jubileum wordt onder andere gevierd met een musical-uitvoering van "The Buzz", geschreven door collega Pascal. Voer ik de muzikale leiding van.
En al gelijk, afgelopen zondag, een concert met Operakoor Maastad. Een programma vol opera-highlights. Never a dull moment.
Je zou denken - schat, ik moet overwerken - "heeft-ie nog wel tijd voor zijn gezin?" Mmm, ja! Zo gingen we zaterdag met zijn allen uit eten, om mijn verjaardag en die van Merel te vieren. Onze verjaardagen gaan door de vakantie altijd min of meer ongemerkt voorbij - familie en vrienden proberen zich er met een smsje vanaf te maken, maar zo zijn we niet getrouwd! Hier zie je me met kinderlijke blijdschap een cadeautje uitpakken:

Zoals ik in Engeland las; ik ben niet 51 jaar oud, maar 18 - met 33 jaar ervaring. Origineler dan het "je bent zo oud als je je voelt" positivisme.

Van Marit kreeg ik, naast de DVD-box met "The Singing Detective" "De Doos", die wij elkaar altijd over en weer geven. Daarin zit eigenlijk altijd een uitje voor twee. Wij twee, wel te verstaan, zodat de gever er ook nog wat aan heeft. Dit keer twee kaartjes voor het Elton Johnconcert op 17 oktober "The Red Piano":

Die Red Piano zag ik deze zomer bij Harrods in Londen staan (had ik al verteld dat ik in Engeland ben geweest met vakantie?), op de muziekinstrumentenafdeling, met Elton's naam op de muziekstandaard. Even erachter, natuurlijk. Hoezo heldenverering?