Feestweek

De laatste week voor de herfstvakantie was een doorlopend feestje. Allereerst: maandag en dinsdag: gewone lesdagen. Voor zover dat gewoon is, want lesgeven is iedere dag weer anders - levend materiaal hè. Maandagavond: concert met operakoor Maasstad in het prachtige Jacobs Gasthuis te Schiedam.

Hier sta ik vlak voor aanvang nog even mijn strik te fatsoeneren, ondertussen de complimenten voor het concert van vorige week vrijdag in ontvangst nemend. Ik kreeg al gelijk een cadeautje: dirigeren is zware fysieke arbeid en geregeld moet ik mij het zweet van het voorhoofd wissen. Daarvoor kreeg ik dit zakdoekje, met koorlogo.

Woensdag begon de feestweek van het VCL. De school bestaat 80 jaar en dat betekent drie dagen lang allemaal "leuke" activiteiten.
Eerst de grote opening 's morgens 9.00 uur op KZ. Voorafgaand aan de hockeywedstrijd tussen de bovenbouwleerlingen en sommige van mijn sportieve collega's (die helaas met 3-1 werden ingemaakt) deed rector Frits de Graaff een praatje. Naast hem 9 grote ballonen in de kleuren van het VCL (oranje en blauw). iedere kleur representeert 10 jaar uit het bestaan van de school en de witte staat voor de komende tien jaar. De ballonnen werden na het praatje losgelaten en dat gaf een prachtig gezicht in de lucht.

Tussen de bedrijven door liet iedere klas zijn mascotte zien; de hele feestweek is namelijk ingericht op het thema "Klassenkr8"; een competitie tussen de klassen. Zelf mocht ik vooral jureren bij de onderdelen muziek, waar een grote variëteit aan talenten kon worden beluisterd.
Natuurlijk mochten dingen ook gewoon "leuk" zijn, dus waren er springkussens en rodeo's ingehuurd.

Leuk hoor :-)
Nog leuker was dat ik weer een cadeautje kreeg: een superkoffiethermoskanmok met VCL-logo. Ik maar denken dat je eigenlijk ook als docent geen koffie mag drinken voor de klas, maar dit beschouw ik als een openlijke aanmoediging. Overigens betekent het wel dat ik een harde keus zal moeten maken tussen mijn SpongeBobSQPS-mok of de VCL-mok.

De plastic bekertjes kunnen in ieder geval definitief niet meer.
Vrijdagavond het laatste bedrijf van de feestweek: het schoolfeest. Nou ja, feest: er moest natuurlijk gesurveilleerd worden. :-( Maar er zijn slechtere manieren om je inkomsten te verdienen, zeker als je nog tot je 67ste moet.
Zaterdag: het verzilveren van mijn verjaarscadeau. Eerder al schreef ik over mijn verjaardag en het cadeau dat ik van Marit kreeg, een concert van Elton John in Ahoy. Zaterdag 17 oktober was het zover:

Zo, dat was weer heel wat feest - en nu een weekje vakantie.