White Christmas?

Het leek er wel op deze week.

De net in kerstsfeer gebrachte woonkamer werd nóg kerst-achtiger als je naar buiten keek en de witte bomen voor het raam zag. En om de dikte van de sneeuw aan te geven: het balkon achter, waar we nooit zitten, maar waar de sporen van ons losbandig leven - lege wijnflessen - behoorlijk ondergesneeuwd zijn. Helaas, de dooi heeft al ingezet en de flessen kwamen weer ongegeneerd in beeld. Aangezien we familie krijgen met kerst heb ik de flessen vanochtend maar naar de flessenbak gebracht.
Gelukkig heb ik vakantie dus hoefde ik er nauwelijks uit deze week - zoals ik gehoopt had: veel tijd om te lezen (Dan Brown's "Lost Symbol" en Adorno's "Filosofie van de nieuwe muziek", de eerste leest als een trein, de laatste is, ondanks vertaling, een taaie kluif), om te arrangeren (Buzz en BLØF), te programmeren (Python) en verder te experimenteren en componeren met FLStudio. Tijd voor vrienden en een filmpje is er gelukkig ook - dat laatste was riskant want het openbaar vervoer was natuurlijk behoorlijk ontregeld vanwege de sneeuwval. En autorijden is in Den Haag, sinds ook de laatste sluiproutes door de binnenstad zijn afgesloten, een ingewikkeld avontuur geworden. Nederland wordt steeds achterlijker.
Helaas - zoals ik gevreesd had - was er ook tijd te besteden aan boodschapjes doen en cadeautjes kopen. Dat alles is inmiddels ook naar behoren afgehandeld, zodat ik weer achter mijn computer kan en de kerstdagen op mij af kan laten komen.