Feestdagen

Wordt het een traditie? Het in familieverband zingen van het über-kerstlied "Flappie" tijdens de familiekerst op 1e kerstdag? Vorig jaar verzorgde ikzelf de begeleiding aan de piano, nu moest ik die rol afstaan aan Evert, die de begeleiding op accordeon verzorgde. Volgend jaar maar in een arrangement van Giorgio Productions voor fluit, cello, piano, accordeon en gitaar - de instrumenten die onze kunstzinnige familie bij elkaar weet te bespelen. De rest kan zingen, dus driestemmig moet kunnen.
Ook tweede kerstdag was er kunst: Roosmarijn speelde en danste een Oompa-Loompa in "Sjakie en de Chocoladefabriek" en natuurlijk gingen we naar de première met zijn allen. Na de voorstelling een Meet and Greet met The Artist; voor mij de gelegenheid om de hele harem weer eens te fotografeuren, want nu Marit en Jasmijn niet meer thuis wonen zijn die momenten schaars.

Na afloop de - bijna - hele familie bij ons eten. Zo zie je mekaar nog eens. Gelukkig was Roos twee dagen later ook jarig, anders verlies je elkaar zo uit het oog. Dit keer waren er, behalve familie, ook vrienden, zowel van de Jarige Job zelf als van ons - moet kunnen. Hoewel onze toch redelijk ruim bemeten woonkamer dan wel vol staat. Qua koken was er dit keer gekozen voor afhalen van iets heel vets en ongezonds, want je kan niet aan de gang blijven.

Zo'n kerstvakantie gaat altijd voor een groot deel op aan de obligate feestdagen en het voorbereiden van die feestdagen. In mijn grenzeloze optimisme had ik me natuurlijk weer veel te veel voorgenomen, en ben dan ook aan minder toegekomen dan ik had gehoopt, maar meer dan ik had verwacht. Ik heb "The Lost Symbol" uitgelezen, al heeft me dat twee nachten lang behoorlijk uit mijn slaap gehouden, en alle andere projecten zijn in ieder geval weer een stukje in de goede richting opgeschoven. Nou ja,de vakantie is nog niet helemaal voorbij, dus wie weet wat er nog voor moois gaat gebeuren de komende dagen.