20100101

Eerste BlogPost van het nieuwe jaar. Tijd vliegt - het lijkt nog maar kort geleden dat ik mijn eerste BlogPost van 2009 schreef. Gisteren nog even naar de laatste keer van Sjakie (het project van Roosmarijn) geweest - vielen toch weer andere dingetjes in op. Maar met dat de verfilming uit 1971 ook deze week op televisie is geweest (die we natuurlijk ook moesten bekijken) heb ik weer voor jaren genoeg Sjaak gehad.
Terwijl wij op weg waren naar het theater moeten twee wegpiraten elkaar in onze straat zowat te barsten hebben gereden, want bij thuiskomst was de straat nog afgezet en troffen we de resten van twee auto's dwars over straat aan - waarvan één stukgezaagd was om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden, die "met onbekend letsel" naar het ziekenhuis is vervoerd. Van een boom uit de middenberm was een stuk schors afgeslagen. De politie was nog bezig met de analyse van het ongeluk. Ja, zo kan je het oude jaar ook afsluiten.

Wat fotootjes: foto links is gepikt van een zekere Mike die de foto met zijn Google Android G1 gemaakt heeft, foto rechts is van mijzelf, genomen uit mijn raam (met een Canon Power Shot A4470) bij het afvoeren van het blik.
Wij vierden oudejaarsavond gewoon thuis. Fondue eten - OMG dat is lang geleden! 's Middags nog op jacht geweest naar fonduevorkjes, want die hadden we niet meer. Blijkbaar was toute Den Haag op het idee gekomen om te gaan fondueën, want vorkjes waren echt helemaal nergens meer te bekomen, alleen nog in een peperdure versie bij kookwarenwinkel DOK. Het bleek dat het kopen van een compleet nieuwe fondue-set (pan, spiritusbrander én vorkjes) bij V&D goedkoper was, dus dat maar gedaan. De fondue-pan weggegooid, want die hadden we nog wel. :-)
De rest van de avond de TV gedaan, Jan-Jaap van der Wal's oudejaarsshow (ik vond hem goed en leuker dan in 2007). Na Jan-Jaap het laatste half uurtje van 2009 bij Herman en Francia afgeteld. Ook Joost en Heidi waren daar, zodat het geheel een geweldige pan werd. Na het ontkurken van de bubbels en het afschieten van The Royal FireWorks

nog even naar de door Guus Meeuwis gepresenteerde Top 2000 in concert gekeken: het moet voor de aanwezige kinderen nogal een deceptie zijn geweest hun belegen en beschonken ouders hits van vroeger te zien karaoken. Vooral bij Björn Again ABBA met "Waterloo" was het geheel niet meer om aan te zien - laat staan om aan te horen:

En zo was het 2010. Goede voornemens? Vorig jaar al gezegd: maak ik nooit, je kan iedere dag beslissen een beter mens te worden. Maar bij het inschrijven van mijn laatst gelezen boek dit jaar - The Lost Symbol - in mijn boekenschriftje - zag ik dat ik dit jaar wel erg weinig gewone treeware boeken gelezen heb. Slechts 14 :-(
Dat kan, vind ik, wel iets omhoog, al liggen er nog een hoop dikke pillen onuitgelezen - die vervelende gewoonte van mij 5 boeken tegelijkertijd te lezen én de drang te archiveren en documenteren in notitieboekjes en blogs maken het rendement er niet beter op. (hmm, nadere beschouwing leert dat ik er eentje vergeten ben op mijn leeslijstje te zetten, het geweldig leuke en leerzame boek "Geekspeak" - dat maakt 15!). The Lost Symbol was er wel de oorzaak van dat ik mij vanmiddag op de bank geïnstalleerd heb met de DVD van "Angels and Demons", de verfilming van Dan Brown's "Het Bernini Mysterie". Ik heb nu de hele Robert Langdon trilogie "gedaan", om het maar even neutraal te zeggen. Hoef dit boek dus niet meer te lezen, kan ik een ander voor in de plaats zetten. Maar: ik tel hem niet mee, net zoals ik de tijdschriften (al dan niet digitaal), en audioboeken niet meetel. En natuurlijk de e-books, die tel ik ook niet - en daarvan lees ik steeds meer. Het moet tussen twee kaften inzitten en rechtop in een boekenkast gezet kunnen worden. Dat wordt dan nog een probleem, want ik overweeg ernstig om mijzelf een e-reader cadeau te doen.
Laten we voorlopig zeggen dat voor 2010 het aantal naar 25 echte boeken moet. Eén goed voornemen dus.