Hester Guitar Queen!

Vreselijk trots was ik vrijdag op Hester. Speelt net een paar maandjes gitaar en nu al met de jaarlijkse bandjesavond op school op de Bühne met een heuse elektrische gitaar. Cool!

Op het Segbroek College hebben ze workshops voor bandjes en Hester gaf zich gelijk op. Ik heb de laatste weken heel wat keertjes "My Happy Ending" van Avril Lavigne moeten aanhoren en "Mercy" van Duffy. Vrijdag was de presentatie.
Ik heb niet zoveel met die liedjes, maar de vader en de muziekdocent in mij streden om het hardst wie het meest trots mocht wezen. Hester speelde zonder een spoortje zenuwen en strak in de maat - alsof ze ooit met die gitaar geboren is.

Inmiddels is Hester alweer met het volgende project bezig: samen met Roosmarijn wil ze auditie doen voor het open podium - Roos als zangeres en Hester als gitareuse. "Unwritten" van Natasha Bedingfield - wordt het en da's nog niet zo eenvoudig voor een beginner. Zelf zat ik vroeger uren met een grammofoonplaat van Boudewijn de Groot of Jaap Fischer te rommelen om de juiste akkoorden en loopjes uit te zoeken. Die platen waren na verloop van tijd zo versleten dat je gewoon de achterkant kon horen als je hem draaide. Maar tegenwoordig hebben we daar de onvolprezen website Ultimate-Guitar voor, waar altijd wel een fanatiekeling te vinden is die het allemaal keurig voor je uitgezocht en opgeschreven heeft - in tabulaturen, want dan zie je gelijk waar je je vingers neer moet zetten. Wij dus achter de pjoeter en oefenen maar.

'k Heb er zelf ook weer van geleerd.