Een lege school....

Zo zien de gangen van het VCL er momenteel uit: geen leerling te zien en de lokalen leeg - het meubilair staat op de gangen zodat alles schoongemaakt kan worden voor het volgende schooljaar.
En ondertussen vergaderen wij docenten in de twee lokalen die nog ingericht zijn gebleven over de rapporten van de leerlingen. Bijna vakantie.

Ook de koren druppelen nog wat na - hoewel er nog wel iets te doen is. Afgelopen zaterdag met KwasiKloos meegedaan aan de korenestafette in het Theater aan de Vaart, Vlaardingen, georganiseerd door hun vorige dirigent Merel Martens. Die zie je hier uit de verte aan het werk tijdens het collectieve inzingen:

Het leuke van zo'n korenfestival is dat het ongedwongen is; er is geen jury. Ieder koor kon dus puur voor het plezier zingen en dat is eigenlijk waar zingen ook voor bedoeld is - je moet helemaal niet met wedstrijden mee willen doen. Hoe ontspannen het ook was: vreemd genoeg hoorde je de beste zang na afloop, toen de verschillende koorzangers in de foyer nog hun gedeelde repertoire al dan niet onder leiding van een dirigent (en al dan niet onder invloed van alcohol) ten gehore wilden en konden brengen.

Hm, deze foto is zo onscherp dat je misschien denkt dat ik onder invloed van alcohol was, maar dat was ik niet! :-)