Een eerste Druppal

Eindelijk heb ik mijn homepage vervangen door een andere Look. Werd tijd, om van de ouderwetse, op tabellen gebaseerde statische html pagina af te gaan, die voor de curiositeit - ik documenteer en archiveer nu eenmaal graag - hier nog te bezichtigen is.
Het is een Content Management System, Drupal en daarmee mijn vierde CMS in gebruik - naast Wordpress, TikiWiki en MOODLE. Eerder experimenteerde ik al met Geeklog, kon niet wat ik wilde, Joomla, niet mooi genoeg, en XOOPS - kreeg ik niet aan de praat :-(

In dit geval ben ik wel bijzonder trots, omdat ik de hele installatie zelf heb gedaan, dus niet via Fantastico of Simple Scripts op mijn cPanel. Zaterdag geoefend met de Apache-server op mijn USB-stick, zondag heb ik het gewoon gedaan. In één keer raak; er is hoop voor me. Met name ben ik erg blij met de ingebouwde Feed Aggregator, die alles wat ik her en daar bij elkaar schrijf - en daar zit echt wel eens wat goeds bij! - direct in mijn rechterzijbalk laat zien. Kortom: het was even ploeteren, maar deze website is hopelijk makkelijker up-to-date te houden.