I'm Bàck!

Even een weekje ertussenuit geweest. Eigenlijk een midweekje - "De Bloemert" in Zuid-Laren was de plaats waar wij een veilig heenkomen uit de dagelijkse beslommeringen zochten.
Fietsen gehuurd en er flink op los gefietst; eerst dinsdag een fietstocht in de omgeving, woensdag op de fiets naar Groningen, toch een Drents uurtje fietsen, daar de hele dag geshopt (ook boeken gekocht) en teruggefietst. Donderdag nog een rustig dagje met lezen en de film Dunya en Desie gezien in een gigantische bios in Hoogezand. Die film viel me trouwens niet tegen - ik was op het ergste voorbereid, vanwege het pubermeiden-gehalte, maar het was best leuk.

En wat gebeurt er dan niet in zo'n week als je niet thuis bent en het nieuws nauwelijks volgt: J.J. Voskuil overleden op 1 mei, ik ken zijn "Bij nader inzien" en beluister vrijwel dagelijks een paar afleveringen van Hoorspel "Het Bureau" op mijn mp3-speler (ik lees graag, maar die 7 delen zijn me teveel). Ook Brakman is overleden, met hem heb ik iets minder, maar toch. En Frans Bauer getrouwd. Heb ik ook niet zoveel mee, maar ik gun het hem.

En dan de mei 1968-herdenkingen. In de krant een geweldig artikel van hedonistisch filosoof Michel Onfray en een interview met oud-premier Piet de Jong, die op 93-jarige leeftijd nog even terugblikt. En een ruime blik, mag ik wel zeggen: "Voor mij is de zee niet het einde van het land, maar het begin van de wereld". Ook hedonisme, wat mij betreft. Zo'n man heeft op zijn 93ste nog wat te zeggen.