Le ballon rouge

Is de titel van de film die ik gisterenavond heb bekeken in het Haagse Filmhuis. Ik bespreek de film op mijn ArtBlog, kort, want er is niet veel over te zeggen.

En verder mocht ik gisteren, evenals vandaag, weer met montere tegenzin aan het werk. Ik heb natuurlijk geen hekel aan mijn werk - sta als muziekleraar de hele dag betaald mijn hobby uit te oefenen - , maar vrij zijn is ook niet verkeerd. Vooral omdat het net iets te warm is voor mij om mij helemaal prettig te voelen.
Mijn andere hobby vereist helaas ook wat binnenzitten: computeren. Ik ben bezig php te leren, wil de geheimtaal achter al die mooi dynamische websites leren kennen. Heb mij gisteren gestort op het fabriceren van een array: de volgende pagina geeft, als het goed is, automatisch aan wat voor dag het vandaag is. Probeer het morgen nog eens en je ziet of het werkt. Lijkt simpel, maar dat is het niet. Ik had toch veertien regels script nodig om dat in elkaar te draaien. Ik gebruik overigens het boekje met de optimistische titel "PHP5 in tien minuten" van Rinus van Hagen. Ik zou mezelf al op de borst kloppen als het tien dagen zouden worden, tien weken ligt waarschijnlijk dichter bij mijn mogelijkheden.