Plannen en plichten.

Plannen en Plichten: een wankel evenwicht. Ik ben gek op mijn baan, maar er is zoveel meer moois. Deze week bijvoorbeeld stond vooral in het teken van de Film.
Ons kindervrije weekend brengen wijj graag door in een grote stad. Stad? Ja. Winkelen. Winkelen? Wat is daar mis mee? Ik vind winkelen helemaal niet saai, had zelf ook kleren nodig en zorg natuurlijk altijd dat er een antiquariaat wordt aangedaan. Dus vorige week Zaterdag waren we in Alkmaar en de oogst qua boeken bestond uit Ayn Rand's "We the Living", en Isaac Asimov's "De stalen holen". Maar eigenlijk doet dat er niet toe - veel mooier was dat ik op een gegeven moment een winkel inliep waar miniatuurtjes van striphelden werden verkocht. Ik kijken naar mijn held Spongebob SQP. Was er, maar wel € 95. Eh....nee, dus. De reden dat ik voor Spongebob een zwak heb is dat hij voor mij symbool staat voor Fantasie, Spel, Creativiteit.
Nu was Spongebob de opmaat tot een gesprek met de verkoper over Animatiefilms en hoe ze gemaakt worden. Bij Spongebob gebeurt dat kennelijk nog ouderwets met de hand. Lekker bezig... :-). Maar ik vroeg door over computerprogramma's die gebruikt worden en dat was aanleiding tot een uitgebreid college over 3D animatiesoftware waar ik uiteindelijk een hele rusteloze week aan heb overgehouden.

DAZ-3D raadde hij mij aan, geheel grateloos, tenzij je het wilt uitbreiden. Dat hoeft natuurlijk niet gelijk hoop ik. Zo gezegd zo gedaan. Wel een lange leercurve, dus het zal wel even duren voor ik de resultaten kan laten zien.

Dinsdag ging ik naar de film, "Lars and the Real Girl", een echte aanrader. Woensdag naar Diligentia: Verplichte figuren. Best leuk, al waren de liedjes een beetje veel van hetzelfde en niet iedere acteur even goed: ik had soms de indruk naar hoog niveau schoolcabaret te kijken.

Maar eigenlijk zaten mijn gedachten bij mijn nieuwe hobby: films maken. Ik had ook de website Digital Urban ontdekt, met ontzettend gave filmpjes die de stad als thema hebben. En vooral: tutorials, howto's - instructies dus. Heel gevaarlijk voor mij, want ik sta gelijk in vuur en vlam.

Van het een kwam het ander, dus nu heb ik behalve DAZ 3D ook met Google Earth, Fraps en Windows Movie Maker zitten experimenteren. Op donderdag, vanuit mijn werk, een klein filmpje geschoten, dat ik nu aan het monteren ben en er muziek bij aan het maken - in mijn hoofd wordt het geweldig. Sure :-). Het resultaat wordt gepubliceerd.

Midden in de euforie van mijn creativiteit kwam ook nog de nieuwe editei van mijn favoriete tijdschrift Computer Music binnen. Meestal lig ik voor de deurmat te wachten tot-ie komt, maar nu was-ie er inens, zomaar. Het is altijd een inspirerend blad - en ook ik heb dat best wel eens nodig - maar de kracht zit 'um toch vooral in de "Goodies", de fraaie synthesizer plugins die je er iedere maand weer bijkrijgt. Dit keer de Genesis en de Straightliner, al moest je de laatste wel zelf van het internet plukken.

Tijd voor melancholie. Marit jr is aan het verhuizen en gisteren moest ik een bestelbusje huren voor de grotere objecten. Dat leidde tot een bezoek aan de buurt waar ik ben opgegroeid. Nu het huis waar ik tot mijn negende heb gewoond er nog steeds staat, terwijl Den Haag vreselijk aan het veranderen is, dacht ik: laat ik er een fotootje van schieten voor het tegen de grond gaat. Gelijk een aantal andere objecten, mijn kleuterschool, mijn basisschool en een paar belangrijke locaties waar ik als kind vaak kwam. Word ik oud? Ik hoop het, maar nu even niet. Vooral hoop ik het binnenkort te verwerken in een creatief gebeuren, weet nog niet wat.

Een kijkje op het weblog van AngyBeth Shortbread over Second Life leverde me weer ens de inspiratie op om daar te gaan kijken - al een tijdje niet geweest. Mijn bezoek daar gefilmd met Fraps, het resultaat - een eerste proeve van onbekwaamheid - is te zien op mijn Metaverseblog. Life is Good.