Cultuur en Kul-tuur

Al onze kinderen doen aan cultuur en ik juich dat van harte toe. Al moet je af en toe gaan kijken naar de jaarlijkse demonstratie. Gisteren had Hester haar streetdance-demonstratie van Dansschool Natya, in Theater de Regentes. Ik moet zeggen: ze is erg vooruitgegaan. Haar dans op "Grace Kelly" zag er strak uit. Helaas mocht ik niet filmen, maar een foto op het eind na het slotapplaus kon wel, vond ik als Brave Hendrik.

Hester staat met de "T" van Natya, derde van rechts.

Ik heb de afgelopen jaren nogal wat voorstellingen gezien, waaronder ook van Fa-Fa en het Koorenhuis, maar dan springt Natya er toch goed uit. Belangrijk is dat ze leuke choreo's maken, maar nergens de leerlingen overvragen. Natuurlijk zitten er leerlingen bij die talent hebben en leerlingen met minder talent, maar nergens gaan er mensen voor schut, wat je met name bij Fa-Fa, die ook nog eens veel pretenties hebben, wel meemaakt.
Ik was natuurlijk apetrots op mijn dochter en kon het dan ook niet laten de jonge dans-ster op te wachten toen ze uit de catacomben kwam:

's Avonds was er voetbal. Er wordt natuurlijk als vader verwacht dat je ook naar die Kul Tuurt, maar voor mij is voetbal op TV doorgaans een reden om weg te duiken achter mijn computer. Deze keer heb ik mij daar eens overheen gezet en ben op de bank neergeploft om met koffie en TomPoes de spanning te ondergaan.

en het was niet eens zo moeilijk, ook al sloeg de meligheid toe, toen een Nederlands doelpunt op zich liet wachten:

Hier was alles nog koek en ei, maar even later scoorde Rusland. De rest is bekend. Ik vind het niet zo erg - was vooral blij dat er dit keer niet urenlang getoeterd werd door chauvinistische oranjefans. Baalde alleen dat ik geen ATWT heb kunnen kijken; er staan nog wat achterstallige afleveringen op de HD-Recorder. Ja, ik ben een chagrijn.:-)