Miss Hanekam

Who is ms. Hanekam? Het is de Nederlandse Miss Hannigan uit "Annie". Eigenlijk heet ze mevrouw Hogeveen in de Rabarber-vertaling, maar ik vind ms. Hanekam beter. Roosmarijn mocht de rol spelen in de jaarlijkse Rabarber-presentatie en wat zal ik zeggen: ze speelde de rol alsof ze iedere dag zo bitchy uit de hoek komt. Gelukkig kennen we haar beter; het was echt goed en geloofwaardig gespeeld.

Nog meer theater zag ik zaterdagavond bij het Nationale Toneel, dat "Naar Schotland" speelde. Ik zal dit stuk nog op mijn CultuurBlog bespreken, maar nu ff niet.

Zaterdagmiddag speelde ikzelf theater, toen ik Operakoor Maasstad mocht dirigeren in het Korenfestival in "de Hoekstee" ïn Hoek van Holland. Het koor deed zijn best en zong de eerste vier nummers zuiver, dynamisch en met alles wat je je maar kunt wensen, maar toen ging, onder de warme schijnwerpers, de conditie het koor parten spelen. Kleine fautjes, die ze anders nooit maken en onzuiverheden op plaatsen waar het echt niet nodig is maakten me op slag chagrijnig, maar natuurlijk moest ik de moed erin houden, je bent dirigent of je bent het niet, dus ik bleef het koor aanmoedigen. Hoop dat het de schade beperkt heeft, maar dan toch in ieder geval minder dan ik had gewenst.

En vandaag naar het Filmhuis, voor de film "La Graine et le Mulet". Ik had geluk, kaapte net de laatste twee kaartjes weg en moest mijn schuldgevoel tegenover de filmliefhebber na mij - wiens teleurstelling ik hoogstpersoonlijk mocht constateren - met kracht onderdrukken. Zo is het leven nu eenmaal. Wat een prachtige film, maar ook daarover ga ik nog wel schrijven. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling: eten in het restaurant van het filmhuis. Ook cultuur.