Tijd voor vrije tijd

De laatste weken hebben in het teken van afronden gestaan. Het onderwijs geeft altijd lekker lange vakanties - een van de redenen waaom het zo'n mooie baan is - maar de aanloop naar de vakantie is altijd te vergelijken met een auto die vanaf 120 km.p.u. uitloopt tot nul.
Dit jaar was heel bijzonder omdat alle kinderen ook iets af te sluiten hadden: Jasmijn en Merel haalden hun diploma en maken zich op voo hun vervolgopleiding, Hester en Roosmarijn gaan hun basisscholen verlaten en naar het middelbaar onderwijs.

Zelf kon ik in mijn laatste schoolweek, dankzij het afscheid van een gewaardeerde collega, genieten van de tentoonstelling in het museum Beelden aan Zee. Het object "De Tafel" deed mij wel wat, maar daarover schrijf ik op mijn ArtBlog.

Over de tafel gesproken: twee dagen later met vrienden aan tafel in een voor mij nog onbekend restaurant: Wereldkeuken-restaurant "Specktakel" in Haarlem. De dag daarop was het weer raak...eten in "De Paraplu". Minder onbekend - we zijn nog net geen vaste klant. Erg vervelend, al dat hedonistische gedoe, maar ja wat doe je als je daarna nog naar de film wilt? Het werd "Pudor". Niet mijn film, helaas, ik ga er dan ook verder geen aandacht aan besteden, behalve dat ik hem opneem in mijn "Movies I've Seen"-pagina.
De dag daarna - het was een zondag - maar een stukje fietsen om al die calorieën er weer af te krijgen. Mooie tocht gemaakt - camera bij me, maar niet gebruikt - en ter hoogte van Rijswijk net niet meer genoeg koolhydratenreserves om de tocht te voltooien. Even wat bij-eten dus. Vorgie week was Marea wel goed bevallen, dus why not?

Vrije tijd betekent voor mij vooral tijd om dingen te doen. Dat betekent lezen, studeren, "werken" zou Sartre zeggen. En ik zeg het ook, want het is natuurlijk geen gefröbel waar ik me mee bezig houd! Ik kon een flinke lift geven aan mijn Biedermeierzeit- en Goethewebsite al is nog niet alles zichtbaar. Verder heb ik mijn cryonics-website. die zo zielig in een subdomein geparkeerd stond wat prominenter gemaakt en geheel vernieuwd, in ieder geval qua vormgeving, de content mag ook wel eens bijgewerkt, maar one step at a time. Tijd om dingen te doen betekent niet dat ik tijd over heb - ik kom alleen minder tijd tekort.