Giorgio Productions

De eerste domeinnaam die ik registreerde was nog in de pre-historische tijd van het internet de naam giorgioproductions.com. Het ging eigenlijk puur toevallig: ik was gaan praten bij de Kamer van Koophandel over mijn bedrijfsnaam "Giorgio Productions". Deze naam was ontstaan uit een grapje, maar stond voor alles wat in de korenbusiness deed, dirigeren, arrangeren, koorleiden, muziek schrijven en alles wat daar nog aan randverschijnselen bijkwam.
Bij de KvK werd mij verteld dat ik de naam niet kon registreren: mijn bedrijfskapitaal was namelijk uitsluitend mijn creativiteit en muzikaliteit, geen materieel tastbare dingen waaraan een risico vastzat.
Teleurgesteld droop ik af, maar pikte bij het naar buitenlopen een krantje mee, waarin reclame gemaakt werd voor een eigen domeinnaam. In die tijd kon je nog geen nl-namen registreren als particulier, maar ik las de voorwaarden en regelde dezelfde dag nog mijn com-naam. Daarmee was mijn bedrijf geboren. Net op tijd overigens, want het bleek dat ook Giorgio Moroder (wie kent hem niet?) op het vinkentouw zat voor deze domeinnaam; ik was gelukkig net iets eerder.
Aanvankelijk plempte ik mijn hele digitale hebben en houden op deze website, behalve koren ook mijn schoolwerk, mijn privé, mijn hobbies. Gaandeweg ben ik al deze zaken over eigen domeinnamen gaan verspreiden - het kost tegenwoordig nauwelijks nog wat en sinds ik mijn websites naar de server van Bluehost in de VS heb verplaatst zijn mijn mogelijkheden ver-tigvoudigd voor een fractie van de kosten van mijn eerste website.
Meer kunnen betekent dat je ook meer gaat doen en ik ben dan ook sinds twee jaar aan het overstappen van het ouderwetse en enigszins amateuristisch aandoende op tabellen gebaseerde html naar het dynamische php. Kunt u mij nog volgen? Blijf erbij!
Om een lang verhaal kort te maken: met het nieuwe koorseizoen voor de deur wilde ik ook mijn Giorgio Productions website een complete make-over geven. Is gebeurd en ik ben tevreden.