BBQ

BBQ-en, is dat nou Hedonisme? Gaat het bij hedonisme niet meer om het verfijnd genieten? Natuurlijk, wat mij betreft is BBQ een middel, geen doel. Op de laatste vakantiedag terwijl het weer nog één dagje meezit met vrienden in het Zuiderpark zitten, de vakantie evalueren en een hapje eten en een onmatig glaasje wijn drinken.

BBQ-en schijnt bij uitstek een mannenzaak te zijn - het bereiden althans - en hier sta ik dan ook met Herman het vlees te bereiden terwijl vrouwen en kinderen zich amuseren.

In principe is dit voldoende voor mij om het naar mijn zin te hebben, maar dit keer waren er kinderen en moesten er activiteiten bedreven worden, sport dus. Als het ware. Nu heb ik na mij VWO eindexamen (en dat is al een heeele tijd geleden) niet meer gesport en ik heb het totaal niet gemist. Maar als Herman de leuke vader gaat uithangen, moet ik mee. Voor mij zo'n zeldzaamheid dat Marit moest vastleggen hoe ik hier fanatiek een sprintje trek, op jacht naar de bal. Zo kende ze me nog niet! Even later ben ik betrapt tijdens dat wat men in de volksmond een sliding pleegt te noemen.

Ja, er zit nog leven in de ouwe baas :-)

Nieuw leven was er deze week in de familie, toen Eva werd geboren. Daar moesten we natuurlijk ook naar toe om onze in Denemarken gekochte cadeautjes te geven. Het plezier zat 'um al in het kopen, maar nu mochten we het eindelijk uit handen geven.