Dit is
 
George Overmeire's Website
 
Welkom op mijn homepage.
laatste update:12 maart 2008
 
   
Op deze website geef ik informatie over mijn werk als musicus, koordirigent, muziekleraar en musicoloog. Maar er is ook het een en ander te vinden over mijn belangstelling voor Transhumanisme, Libertarisme en Ruimtekolonisatie. Alle hieronder gelinkte pagina's openen in een nieuw venster.
In de eerste plaats ben ik koordirigent en arrangeur. Ik heb Koor- en Orkestdirectie gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frans Moonen, Jan Boogaarts en Lucas Vis. 
Mijn "Koormuziek Website" geeft mijn C.V., een overzicht van het repertoire dat ik in de loop der jaren gedirigeerd heb en natuurlijk een heleboel links. Ook is er informatie over en voor sommige van mijn koren, Operakoor Maasstad en Sonority
 
Ik heb Musicologie gestudeerd aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Ik doe een onderzoek naar de Duitse opera-componist Albert Lortzing en zijn plaats in de geschiedenis van de opera. De verzamelde documentatie heb ik bijeengebracht op mijn "Albert Lortzing Website". Deze website is voornamelijk Engelstalig, hoewel veel bronnen in het Duits zijn.
Albert Lortzing is door mij tamelijk goed vertegenwoordigd op het Web; ik beheer ook nog een Nederlandstalige website over Lortzing en Biedermeier in de muziek en een website over de Opera's van Albert Lortzing, eveneens in het Nederlands. Tot slot beheer ik een Albert Lortzingmailinglist voor geÔnteresseerden.
Lortzing's muziek en de onderwerpen van zijn opera's lijken ver af staan van mijn levensfilosofie; zelf beschouw ik mijn interesse voor Lortzing als een ander facet van mijn dynamische, veelzijdige persoonlijkheid. ;-) 
 
Mijn doctoraalscriptie Muziekwetenschappen schreef ik over de Frans-Nederlandse fluitist, componist en fluitbouwer Louis Drouet. Hij was een kosmopolitische figuur, die overal in Europa heeft opgetreden en o.a. aan het hof van Napoleon gewerkt heeft. Mijn scriptie is online, maar dit deel van mijn website wordt niet verder bijgehouden. 
 
Ik ben ook docent muziek aan het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag. Les geven is niet altijd even makkelijk, maar in het algemeen heb ik het met mijn leerlingen niet zo slecht getroffen. Het is altijd een uitdaging de muzikale belangstelling van jonge mensen voorbij de krappe kaders van de hitlijsten te krijgen.
Als leraar probeer ik mijn hobbies - muziek en het internet - op zinvolle wijze in mijn werk te integreren, en heb daarom een groot deel van mijn lesmateriaal naar mijn website verplaatst. Ik werk momenteel ook aan een Elektronische leeromgeving (ELO) voor sommige van mijn leerlingen. Hoewel de website in de eerste plaats voor mijn leerlingen gemaakt is, mag ieder die er iets aan denkt te hebben er vrijelijk materiaal vandaan halen. Voor suggesties om de website te verbeteren sta ik altijd open.
 
Linking me lately

 

Mijn werkzaamheden in de muziek zijn eigenlijk al voldoende om mijn dagen te vullen, maar ik heb nog een aantal andere interesses en bezigheden, waarover ik op deze website zal publiceren. Omdat dit uitsluitend in bonus-tijd gebeurt, zijn nog lang niet alle onderwerpen in gelijke mate ingevuld. 
 
We leven in een geweldige tijd; de ontwikkelingen in de technologie en wetenschap geven ongekende mogelijkheden ons leven te veraangenamen en onze biologische beperkingen te overstijgen. Omdat ik niet bang ben voor (en in feite uitkijk naar) de volgende stap in de ontwikkeling van de mensheid - een vťr-gaande symbiose tussen mens en technologie - ben ik actief betrokken bij het Transhumanisme, of eigenlijk in mijn geval, Extropianisme. 
Ik ben lid van "Transcedo", de Nederlandse vereniging van Transhumanisten en van de WTA, de World Transhumanist Association. Er is veel over transhumanisme op het web te vinden, maar voor beginnelingen is mijn Transhumanisme-website wellicht een goede kennismaking.
 
"De aarde is de wieg van de mensheid, maar men blijft niet eeuwig in de wieg" is een bekende uitspraak van de Russische wetenschapper Konstantin Tsiolkovsky. Het wordt hoog tijd dat we verderop in de ruimte gaan kijken en de ruimte gaan koloniseren. De planeet Mars is een haalbare eerste stap. Ik ben lid van de Stichting Mars Society Nederland. Op mijn eigen website over ruimtekolonisatie staat een kort artikel in het Nederlands dat bedoeld is als stof tot nadenken. Verder natuurlijk links voor verder onderzoek.
 
Toekomstige technologiŽn zoals moleculaire nanotechnologie, gentechnologie, levensverlenging en het "terraformen" van andere planeten, zullen onze maatschappij - en uiteindelijk de mensheid zelf - ingrijpend veranderen. Bij velen zal dit de nodige vragen oproepen met betrekking tot ethiek, privacy en eigendomsrecht. Sommigen zullen in hun angst voor het onbekende roepen om een sterke regulering door de overheid, maar ik ben optimist genoeg om te denken dat de mens zich in vrijheid beter zal ontplooien. Vrijheid betekent voor mij: het volledige eigendomsrecht over en verantwoordelijkheid voor het eigen lichaam en de geestelijke en materiŽle voortbrengselen van je arbeid. Zo op het eerste gezicht lijkt dit misschien heel logisch, maar politiek en filosofisch kom je dan uit bij het Libertarisme en het Objectivisme.
 
Volgens de deathclock heb ik nog aardig wat jaren te gaan, maar toch realiseer ik mij dat veel van de bovengenoemde toekomstverwachtingen niet tijdens mijn leven gerealiseerd zullen worden. Ik ben niet bang voor de dood, maar ik kijk er ook zeker niet naar uit. Hoewel ik mij ervan bewust ben dat er geen garantie is dat het zal lukken heb ik een contract afgesloten met het Cryonics Institute in Detroit, Michigan, VS, voor cryogene suspensie. De ideeŽn achter het cryonisme heb ik op mijn cryonics website uiteengezet.
 
Mijn nieuwste project is een website over Goethe. Mijn interesse voor Goethe gaat verder dan alleen Faust; Goethe is vooral een voorbeeld voor mij door zijn vele uiteenlopende interesses. Op mijn Goethe-website zal vooral de relatie tussen Goethe en de muziek centraal staan. Zover is het helaas nog lang niet; de website staat nog maar in de steigers. De oude Goethe-website vind je overigens nog gewoon hier.

Kuehleborn's Arachnophilia.

Wie is Kuehleborn ?
 
Kuehleborn is een karakter uit Undine, een opera van Albert Lortzing naar het sprookje van Friedrich de la Motte Fouquť. Kuehleborn is ook mijn alter-ego en daarom mijn internet-alias. Deze homepage is het startpunt van mijn persoonlijke websites over mijn werk en mijn hobbies, maar ook Kuehleborn heeft de nodige draden in het World Wide Web gesponnen.

Contact met Kuehleborn via E-mail, Instant Messaging en Skype.
Kuehleborn's IDs (e-mail of IM)
  • MSN: kuehleborn@hotmail.com
  • Yahoo: kuehleborn@yahoo.com
  • ICQ: kuehleborn@icqmail.com
  • AIM: kueh1eborn@aim.com
  • Google:kuehleborn@gmail.com
  • Skype: kuehleborn
Kuehleborn's Weblogs.
De oppervlakkige Kuehleborn vind je op Hyves, mijn openbare speeltuintje. Hierop mag je reageren zoveel je wilt - ongewenste bijdragen worden in het beste geval genegeerd, anders verwijderd. Dat geldt ook voor Kuehleborn's Multiversum voor mijn Space op MySpace.com en voor "Just Another Kuehleborn-page" op 360.Yahoo. 
De megalomane Kuehleborn heeft zoveel profiles dat ik ze heb ondergebracht bij Profile Linker, om er een beetje greep op te houden.
"The Freedom of Press is Limited to Those Who Own One"! De hierna volgende WeBlogs staan allemaal op mijn eigen webruimte en dus schrijf ik hierop wat ik wil. Ze zijn dan ook - in principe - read-only. 
De kunstzinnige Kuehleborn onderhoudt een artblog, waar hoofdzakelijk literatuur, films en muziek besproken worden. De creatieve Kuehleborn houdt een verslag bij van zijn eigen prille verkenningen op het glibberige pad van de computer-muziek. 
De serieuzere Kuehleborn heeft nog een aantal weblogs die een stuk diepzinniger zijn. Zo blogt de weetgierige Kuehleborn over de Geek-side of Life, de virtuele Kuehleborn Spengler over zijn ervaringen in het Metaversum Second Life. Mijn TiddlyWiki (een online notebook), vind je hier. De mateloos nieuwsgierige Kuehleborn over verder van alles waarvoor hij eigenlijk geen tijd heeft om te bloggen.:-)